מבט מבפנים | דירת 120 מ"ר | רמת אביב

תכנון ועיצוב פנים לביתו של הצייר והפסל חיליק (יחיאל) סמדר ובת זוגו.

הדיירים, בני הגיל השלישי, אוהבים את החיים בת"א ואת שכונת מגוריהם בפרט. גרו בשכירות במשך שנים. משהוצעה למכירה הדירה הצמודה לזו ששכרו עד כה בבניין, החליטו לרכוש אותה מתוך מטרה לעשות בה שינוי מקיף ולהתאים אותה למידותיהם המדויקות.
הדירה פונה לנוף אורבני פתוח, נבנתה בשנות ה-90 ולא שופצה מעולם. הייתה בעלת מראה מיושן וחשוך.
עם תחילת עבודתנו, הם ביקשו לעצמם בית נוח ומאוורר, עם תחושת מרחב מחד וחמימות מאידך, פינת אוכל גדולה לאירוח ומתן דגש על פתרונות אחסון רבים שהיו חסרים להם בדירתם הקודמת.

לפני: מבט אל המטבח טרום השיפוץ.

אחרי: אותו המבט לכיוון המטבח בשלב הסופי.

לפני: מימין רואים את חלל פינת האוכל והחיבור עם הסלון

אחרי: פינת האוכל לאחר השיפוץ. כלל תשתיות הבית הוחלפו.

עבודת התכנון הראשונית

הקו המנחה העיקרי בפרויקט היה ליצור עבור בני הזוג בית פונקציונלי, מעוצב ונעים המתוכנן בצורה נבונה וכזה שישרת אותם שנים קדימה. כמו כן, לאורך כל עבודת התכנון, עיצוב הפנים  נתפר סביב יצירותיו הרבות של האמן מתוך מטרה לתת להן במה.
בפרויקט זה, כמו בפרויקטים נוספים שלי- ניתן דגש רב לעבודות תכנון נגרות אישית בהתאמה לחלל ולקונספט העיצובי.

האתגר התכנוני העיקרי היה הרחבת החלל הציבורי מבלי לפגוע בפונקציות הנוספות בבית.
עמודים קונסטרוקטיביים מאסיביים הממוקמים באזורים מרכזיים בדירה התגלו עוד בשלבי התכנון הראשוניים- אותם החלטתי להדגיש ע"י חיפוי בטון מדוקק וגופי תאורה המבליטים את מיקומם במרחב ומכניסים חספוס ואקלקטיות על רקע נגרות קלאסית אירופאית ועבודותיו הצבעוניות של האמן.

התקנת החלונות, רגע לפני שמתחילים לצבוע את הבית ולהתקין את הפרקט. פרופיל האלומיניום שודרג והחלוקות עוצבו בהתאמה לסגנון הכללי

אותו המבט בשלב הסופי. תכנון ועיצוב פנים: מורן רוזנברג | צילום: מאור מויאל

לפני: מבט אל המסדרון המוביל לחדרים.

אחרי: חדר השינה הורחב ואוחד עם החדר שלידו בכדי ליצור חדר ארונות מפנק וחלל שינה מרווח

המטבח

בעלי הבית נוהגים לבשל ולארח הרבה. על אף השאיפה למקסם את שטחי האחסון הכה נחוצים עבור הלקוחות מחד, היה חשוב לי לשמור על תחושה "אוורירית" ומרווח תנועה נוח מאידך.  על כן הושקעה חשיבה רבה בתכנונו של המטבח מתוך מטרה לתת פתרון לכל הצרכים הקיימים בו. המטבח, המעוצב במראה כפרי ובנוי בצורת L, צבוע בגוון בהיר בעל טון אפרפר ומשלב בחזיתו המרכזית יחידת נגרות תלויה עשויה עץ אלון גושני המשלבת ארונות זכוכית סגורים ומקטע מדפים פתוח במרכזה. משטח העבודה הנבחר גם הוא בגוונים בהירים עם נימים עדינים אפרפרים המשתלבים בצורה הרמונית בצבעוניות הרגועה. במרכז המטבח- אי ישיבה לארוחות קלות, צבוע גם הוא בגוון הכללי של המטבח ובעל משטח עץ אלון מאסיבי. לצידו בחרתי לשלב כסאות אייקונים מנימליסטים המקלילים את האופי הכפרי ומשלימים למראה מקורי וקלאסי.
בית כפרי מודרני

לפני- מבט אל הכניסה

אותו המבט- לאחר השיפוץ

הסלון

אריחי גרניט פורצלן יפיפיים ורחבים, בעלי גוון אבן, מגדירים את תחום החלל הציבורי ומתכתבים עם עמודי הבטון המרכזיים. המטרה מאחורי בחירתם היתה ליצור רקע שקט וניטרלי לרהיטים ועבודות האמנות הצבעוניות. לפינת הישיבה בסלון נבחרה ספה עדינה בגוון פשתן וכורסת אימס שחורה שכיף לרבוץ עליה. שטיח אתני צבעוני ושולחן סלון עתיק הועברו מדירתם הקודמת של בעלי הבית. גולת הכותרת של אזור הסלון היא ספרייה גדולה ומאסיבית בסגנון אנגלי, עשויה מעץ אלון ולמעשה מהווה רקע ותחימה של חלל האירוח. פריט נגרות זה תוכנן בקפידה עם שימת לב גדולה לפרטים בו. במרכזה של הספרייה יועד "חלון" לתליית עבודה נוספת של האמן, בין פסלי ברונזה פרי ידיו וספרים רבים. כל אלה תורמים לתחושת החמימות, האופי הייחודי של הבית והאינטימיות בחלל.
אריחי גרניט פורצלן בעלי גוון אבן נבחרו לחלל הציבורי
לפינת הישיבה בסלון נבחרה ספה עדינה בגוון פשתן. שטיח אתני צבעוני ושולחן סלון עתיק הועברו מדירתם הקודמת של בעלי הבית.

חלון הסלון פונה לנוף פתוח ואורבני. חלון זה הוא היחיד שלא הוחלף במהלך השיפוץ מכיוון שמיועדת תוספת בניית מרפסת בעתיד.

פינת האוכל

במקביל לסלון ממוקמת פינת האוכל, הכוללת שולחן עץ בהיר וכיסאות בגוון תואם. חלל פינת האוכל מרווח ותחום ע"י עמוד קונסטרוקטיבי שחופה בבטון, בגבו יצירה גדולה של האמן ומשני צידיה גופי תאורה עדינים וצרים. לבעלת הבית כלי הגשה רבים. על כן תוכנן ארון ויטרינה לצד שולחן פינת האוכל- לתצוגה ולאחסון.
חלון הסלון פונה לנוף פתוח ואורבני. חלון זה הוא היחיד שלא הוחלף במהלך השיפוץ מכיוון שמיועדת תוספת בניית מרפסת בעתיד.

עבודות האמן מוצגות בכל רחבי הבית. 

תכנון ועיצוב פנים: מורן רוזנברג | צילום: מאור מויאל

חדרי הרחצה

חדר הרחצה המרכזי מצידו האחד של תחום המסדרון – מעוצב במראה רך ורומנטי, עם אריחים פרחוניים בגווני לבן, אפור ושחור. ארון אמבטיה מעץ אלון ומראה תואמת משתלבים בהרמוניה עם הצבעוניות הכללית, נותנים ניואנס של צבע ומדגישים את הסגנון הכפרי והחמים. את המראה משלימים ידיות פליז וברזים במראה מוברש. בתכנון המקלחת ניתן דגש על שטח מקלחון רחב ידיים, הכולל ספסל בנוי בתחומו. המקלחת הראשית מובילה אל חדר שירות וכביסה. דלת ההפרדה בין חדר הכביסה לחדר הרחצה הוזמנה מזכוכית, להחדרת או טיבעי גם כאשר היא סגורה.
לחדר רחצה בחדר ההורים, כמו גם בשרותי האורחים בכניסה, נבחרו אריחים מעוטרים דומיננטיים בעלי טקסטורה המשלבת דמוי עץ ושיש במראה צרפתי. עמוד תומך הממוקם בחדר הרחצה הודגש ע"י חיפויו באריחי הריצוף עד גובה התקרה. יתר קירות חדר הרחצה חופו באריחי בריק עדינים בגוונים משתנים.

סיום שלב ריצוף בחדר הרחצה הראשי

במקלחת הראשית תוכנן ארון אמבטיה מעץ אלון שמודגש על פני הרקע הבהיר של אריחי המקלחת. 

במקלחת ההורים נבחר אריח דומיננטי בעל טקסטורה המשלבת דמוי עץ ושיש במראה צרפתי.

קירות חדר הרחצה חופו באריחי בריק עדינים בגוונים משתנים.

חדר ההורים

חדר השינה למעשה מתפרס על רוב רוחב החלל הפרטי וכולל מצידו האחד חדר רחצה ארוך ומצידו השני חדר ארונות.
לחיפוי הריצפה נבחר פרקט פישבון מעץ אלון במראה טיבעי למראה חמים ואינטימי.
ראש מיטה מעץ, גם הוא בדוגמת פישבון, חובר למיטה קיימת של בני הזוג ונצבע בהתאמה לשידות צד שהועברו מדירתם הקודמת. אחת מבקשותיהם של בעלי הבית היתה שפע מקום לבגדים. מלבד חדר הארונות הכולל אחסון וארון נעליים רחב- תוכנן ארון גדול נוסף הממוקם בנישה בתחום חדר השינה, צבוע בגוון זהה. מעל לאלה הוצבו פסי תאורה רומנטיים עשויים פליז ומשולבים זכוכית.

בחדר השינה תוכנן שפע של איחסון

חדר ארונות הכולל ארון נעליים רחב בעל חזיתות מאווררות

חדר עבודה

חדר נוסף, צנוע בממדיו- משמש כחדר אירוח/עבודה. בנישה שנוצרה בין קורות קונסטרוקטיביות קיימות של הדירה נחבאת פינת עבודה אינטימית ונוחה שבה שולחן עץ עתיק המלווה את בעלי הבית שנים רבות. שולבו בה מנורת תקרה מוארכת יפיפייה, עשויה ויטראז' בעבודת יד וארון נגרות המשמש לאחסון מדפסת וקלסרים.

שולחן וינטאג' עתיק משמש כשולחן עבודה. עבר מדירתם הקודמת של בני הזוג

חדר העבודה. תכנון ועיצוב פנים: מורן רוזנברג | צילום: מאור מויאל