מבט מבפנים | 250 מ"ר בנוי | מזכרת בתיה

הדיירים:  זוג+4 ילדים, התגוררו עד כה בדירת גן במושבה הוותיקה מזכרת בתיה ורצו להשתדרג לבית גדול ומרווח יותר, בו לכל אחד מילדיהם יהיה חדר פרטי משלו וכן חדר נוסף שישמש כחדר עבודה/אירוח.
הם רכשו בית פרטי בפרויקט קבלני שהינו חלק מרביעיית בתים צמודי קרקע בעלי קיר משותף. זוג + ארבעת ילדיהם שרצו לבנות לעצמם את בית החלומות שלהם; שיהיה בית של משפחה, חם, נעים. שתהיה בו מעטפת של אסתטיקה גבוהה יחד עם מענה פרקטי לרצונות של כל אחד מבני הבית.
הדיירים הגיעו אליי לראשונה מיד עם חתימתם על ההסכם מול הקבלן. הבית היה אז בשלב מעטפת שלד בלבד ולפני חלוקת הקירות הפנימיים או עבודות אינסטלציה וחשמל, מה שאפשר גמישות ושינוי תכנוני טוטאלי ובהתאם לצרכיהם.

שלב השלד, מבט מהגינה כלפי פנים.
הבית הינו חלק מפרוייקט רביעיית בתים צמודי קרקע בעלי קיר משותף.

סיום עבודות חשמל. קיר הסלון

חלל הכניסה והסלון בשלב השלד הראשוני. הפוטנציאל כבר פה..

אותו המבט בשלב הסופי. תכנון ועיצוב פנים: מורן רוזנברג | צילום: מאור מויאל

עבודת התכנון הראשונית

בתהליך התכנון של החלל הציבורי בחנו מספר חלופות של אפשרויות העמדה של המטבח ביחס אל הסלון והמעברים. מתוכן נבחרה אופציה בה המטבח ממוקם בצורת ח' והסלון מולו. באופן זה מיקסמנו את שטחי האחסון במטבח וכן נעשתה הגדרה ברורה ומובהקת בין הפונקציות השונות וזרימה נוחה יותר בניהן.
את קיר הסלון בחרתי להבליט ע"י תכנון של ספריה בהירה ורחבה בה משולבת הטלויזיה. את פתח החלון הקיים באותו הקיר הפונה לחזית הבית "מסגרתי" בנגרות והוא הפך לספסל. מטרתי הייתה לתת לסלון נוכחות וליצור נגרות שתאפשר הלבשה ותצוגה של פריטים המייחדים את אופיים של בני הבית כגון ספרים, תמונות משפחתיות, צמחים וכו'.
לסלון נבחרה ספה מסיבית ונוחה בריפוד ניטרלי של בד במראה פשתן, ממולה שתי כורסאות רחבות ואווריריות בכדי לא לחסום את המעבר החוצה ובמרכז ממוקדם שולחן אלון רחב בגוון אלון מעושן שתוכנן לפי מידה. 

התקנת החלונות, רגע לפני שמתחילים לצבוע את הבית ולהתקין את הפרקט. פרופיל האלומיניום שודרג והחלוקות עוצבו בהתאמה לסגנון הכללי

אותו המבט בשלב הסופי. תכנון ועיצוב פנים: מורן רוזנברג | צילום: מאור מויאל

שלב ריצוף חדרי הרחצה.
בבית זה. 4 חדרי רחצה שונים שכל אחד מהם קיבל בחירת אריחים וצבעוניות שונה אך כולם בעלי סגנון אחיד ומגובש השולט בבית. 
התקנת אריחים בדוגמת משושים בעלי טקסטורה בטונית בחדר הרחצה של המתבגר

בחירת משטחי שיש למטבח ולחדרי הרחצה נעשה בהתאמה לחומרי הגמר האחרים שנבחרו לבית

המטבח

המטבח דרש התייחסות מיוחדת. הדיירים ביקשו כבר בשלב הראשוני למקם אי במרכז המטבח. המעברים והמרווח שנותר עד גרם המדרגות הקיים במבנה לא אפשרו אי רחב סטנדרטי המכיל בתוכו גם אחסון. בכדי  לאפשר בכל זאת שולחן אכילה לשתיית קפה של בוקר או לארוחות קטנות, תכננתי בנגרות שולחן עץ גבוה ייחודי במראה וינטג' ולצידו כסאות בר קלילים. השולחן הצריך מידות רוחב וגובה מאוד ספציפיות בכדי שיתאים לייעודו ולא יפריע ויחסום את המטבח. יחד עם זאת רציתי שייראה בעל מראה מקורי- כאילו נאסף משוק פשפשים. לצורך כך תכננתי רגלי עץ שגולפו ע"י חרת ונתנו לו את אופיו המיוחד. הרעיון הפונקציונאלי מאחורי תכנון שולחן זה הינו שניתן בקלות לנייד אותו, להזיז ולהחזיר במידה ומפריע בשעה של התנהלות עמוסה במטבח או כשכמה אנשים מבשלים יחד.

בחרנו להדגיש את קיר המטבח המרכזי באריחים מרובעים בגוון פנינה בהיר ובעלי טקסטורה רקועה

התוצאה הסופית, לאחר תליית היחידה המרכזית.במטבח.

חדר שינה הורים

בעלת הבית חלמה על חדר שינה מפנק המעוצב כמו סוויטה ואכן זה היה הקונספט העיצובי בתכנונו; חדר ההורים בתוכנית האדריכלית המקורית היה קטן ופשוט, בו משולבים חדר רחצה קטנטן צמוד לחדר ארונות חשוך וצפוף.
שתי פונקציות אלה קיבלו תכנון חדש ומשודרג; במקום חדר הארונות המקורי- הרחבנו את שטח המקלחת על פני כל רוחב החדר ובכך יצרתי מקלחת גדולה ומרווחת עם מקלחון מפנק.
ויתרנו על חדר ארונות ובמקומו בנינו ארון רחב ידיים המשלב בתוכו דלת המובילה אל חדר הרחצה הפנימי. יחידת הנגרות הפרושה על כל קיר החדר כוללת גם טלויזיה, שפע של מגירות ואחסון דקורטיבי.
ניצלתי נישה נוספת לארון משני המשמש לאחסון נוסף ובאופן זה מקסמנו את אפשרויות האחסון בחדר השינה.

התקנות הנגרות השונות בשלב העבודה. בבית זה תוכננו קרוב ל-40 פריטי נגרות שונים בהתאמה לכל חלל. 

עוד פריטי גמר והלבשה   

חדר השינה של ההורים בשלב הסופי. 

חדרי הרחצה

לחדרי המקלחות ניתנה מחשבה והשקעה רבה. מקלחת הבנות, למשל, הורחבה על חשבון אזורי מעבר לא מנוצלים והפכה למקלחת גדולה ומרווחת. האריחים שנבחרו עבורה הינם אריחים מצוירים בגווני באג' לבן שנפרסו גם על קיר המקלחון. בקומה זו ממוקם גם חדר כביסה קטן ופרקטי, המכיל משטח קיפול כביסה, כיור, סל כביסה גדול ורחב וכן אחסון חומרי ניקוי.

למקלחת ההורים נבחר אריח פסיפס בשחור לבן במראה קלאסי.
בתמונה התחתונה ניתן לראות את התוצאה הסופית. 

במקלחת הבנות אין חלון ממגבלה שהוכתבה ע"י מיקום צינור האינסטלציה במבנה ועל כן התאורה בו היא מלאכותית בלבד. בהתחשב בכך,  בחרנו עבור מקלחת זו גוונים בהירים ועדינים, שיתרמו לתחושת המרחב ויתנו אור. 

במקלחת ההורים תוכנן ארון אמבטיה מרשים מעץ אלון שמודגש על רקע המקלחת הבהירה.

במקלחת הבנות אין חלון ממגבלה שהוכתבה ע"י מיקום צינור האינסטלציה במבנה ועל כן התאורה בו היא מלאכותית בלבד. בהתחשב בכך,  בחרנו עבור מקלחת זו גוונים בהירים ועדינים, שיתרמו לתחושת המרחב ויתנו אור. 

מקלחת אורחים בקומת הכניסה
תכנון ועיצוב פנים: מורן רוזנברג | צילום: מאור מויאל

מקלחת יחידת המתבגר בקומת המרתף

חדרי השינה של הילדים

עבודת עיצוב והלבשת חדרי הילדים נעשתה עם הרבה תשומת לב. בכדי לאפשר לכל ילד וילדה חדר בעל ביטוי אישי שיתרום לאוירה נעימה ואינטימית ויהיה כיף לשהות בו ולארח חברים

בחדרה של ירדן בת ה12 פגשנו עמוד קונסטרוקטיבי מאסיבי בקיר המיטה שבלט לכיוון החדר ולא החמיא להעמדת הריהוט בו. מתוך אילוץ זה, החלטתי לעבות את כל הקיר בגבס, ובו תכננתי נישה דקורטיבית מעץ בה ניתן להניח ספרים, חפצי נוי וכו'.

חדר בסגנון וינטאג' עדין וקלאסי ועבורו בחרתי טפט עלים עדין בגוון מרווה, רהיטים מעץ טיק ואביזרים משלימים מנימליסטים וקלאסים..

חדרה של ארבל:  את הלבשת החדר משלים שטיח סקנדינבי בגוונים טבעיים עם נגיעות של ורוד.

מכתבת עץ ושולחן איפור קטן ממוקמים אחד לצד השנייה..

עבור חדרה של מעין בת ה-5 עשינו חדר מתוק ועדין. גם כאן, כמו בחדרים האחרים- תוכננו פריטי נגרות המתאימים בדיוק לחלל החדר. במקרה זה, שולחן כתיבה המשולב בארון רחב ידיים בו יש מקום לספרים רבים, בגדים ופריטי נוי.

טפט לבן ורוד שאינו תינוקי מדי נבחר לחפות את הקיר המרכזי.

עמרי בן ה-13 קיבל את יחידת המתבגר הממוקמת בקומת המרתף, בו גם נמצא הממ"ד המשמש כחדר השינה.

את חדרו בחרנו לעצב במראה גברי ומודרני מתוך מטרה ליצור חדר נקי ומעוצב, כזה שיאפשר לו להתבגר בו ויהיה רלוונטי גם בשנים הבאות.